Ceren Tüccaroğlu yazdı: Yorgunuz ama şimdi mücadele zamanı!

Okuma süresi: 2 dakika

Uzun bir süre oldu yazmayalı,daha doğrusu yazamayalı. Ne yazsam ne desem anlamsız gelirmiş gibi hissettiğim bir süreden bahsediyorum. Bugüne kadar o kadar çok konuştum bir faydasını, değişimini göremedim biraz da susayım dediğim bir dönemdi. Şimdi bu söylediklerim mücadele etmeyi bıraktım anlamına gelmesin. Asla pes etmedim. Sadece bunu her yerde dile getirmeyi bırakmıştım. Oysa ne kadar da yanlış yapmışım..

Oturup yazmayı da denedim aslında birkaç kez ancak olmadı, yapamadım. Bu memlekete dair söylemek istediğim onlarca söz bir düğüm oldu ve kaldı. Neyi anlatacağımı neye tepki vereceğimi şaşırdım. Belki de bunaldım ve yoruldum, bu memlekette olan herkes gibi. Fazlasıyla yorgun bir haldeyiz, evet. İş bilmezlikleri vasatlıkları yordu seni, beni, bizi… İhtiyacımız olan minicik bir umuttu ve onu da sanırım yerel seçimlerde biraz olsun alabildik. Bu memlekete dair bir umut olduğunu, hala daha savaşmaya değer olduğunu gördük. Altı ilçenin dördünü sol partilerin alması birçoğumuzun umutlarını yeşertti..

Mücadele bu kadarla bitmedi tabii. Şimdi kaldığı yerden daha güçlü bir şekilde devam edecek.. Ancak bunu yapabilmek için herkesin oturup bir özeleştiri yapması gerektiği kanaatindeyim. Toplumun genelinin eleştiri ile alakalı büyük bir sorunu var. En ufak bir eleştiriye açık olmamak, laf söyletmemek ve hemen “saldırıya” geçmek sanırım en ciddi problemlerimizden biri.

Eleştiri yapmak herkesin hakkı fakat herkese üstten bakıp,laf söyletmemek ise kimsenin hakkı değil.Kıyas yapmadan eksikler nasıl düzeltilir? Buna dahi tahammül edememek neden? Saf bir ego ile hareket etmek herkese sadece zarar verir. Veya eleştirinin dozunu abartıp, eleştiri yerine saldırmak da bizlere hiçbir şey katmaz, katmadı, katmayacak.

Daha binlerce şey de söyleyebilirim bu konuda ama dediğim gibi yorgunuz ve umudumuz yeniden yeşerirken, herkesin gerekeni yapacağına inancım sonsuz..Şimdi bu küçük umudumuza sarılıp memleket için mücadele etmenin tam zamanı!

Haberi Paylaş >

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Yazdır
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

İLGİLİ HABERLER >

DİĞER HABERLER >

Ahmet Aslım

Ahmet Aslım

Memleketimize Yazılar

Barış Önel

Barış Önel

Memleketin Halleri

Cemre Gürdal

Cemre Gürdal

Dünya ve biz

Ceren Tüccaroğlu

Ceren Tüccaroğlu

Memleket Konuları

Damla Kodan

Damla Kodan

Memleket Günlükleri

Erol Ertugan

Erol Ertugan

Dıştan Bakış

Rabia Aslan

Rabia Aslan

Feminist Bakış

Hayri Samer

Hayri Samer

Memleket'te Haftsonu Seansı

Hilmi Arıca

Hilmi Arıca

Adalı Yazılar

Hamit Sakallı

Hamit Sakallı

Tribün Kıbrıs

Mert Akkaya

Mert Akkaya

Tarihsel Bakış

Merve Yiğiter

Merve Yiğiter

Toplumsal hak ve özgürlük

Tandoğan Yalkut

Tandoğan Yalkut

Memleket'te Ekonomi

Merve Soygazi

Merve Soygazi

Sosyal Medya ve İletişim

ANKET >

Anketler çok yakında güncellenecektir.